Vaxning under graviditet

När man är gravid så förändras hormonerna i kroppen och det kan leda till att man får mer hår på oönskade ställen på sin kropp. Vi på Molliént har fått mycket frågor angående detta och därför har vi valt att skriva detta inlägg för att svara på just de vanligaste frågorna som många av er funderar över. 

Är det farligt att vaxa sig när man är gravid?

Nej! Det är inte farligt för varken för dig eller ditt barn om du vaxar dig när du är gravid. 

Hur gör man?

När man är gravid så ska man vaxa sig på samma sätt som när man inte är gravid. Det finns dock en del saker som man kan tänka på:

  1. När du applicerar vaxet på ett känsligt område som magen, så ska du inte applicera med ett för hårt tryck. Applicera lite lättare.
  2. Då huden blir extra känslig under graviditeten så är det viktigt att du låter vaxet svalna till rätt temperatur innan du applicerar det på huden.
  3. Ifall vissa områden på kroppen är svåråtkomliga så bör du be någon om hjälp istället för att vaxa dig själv. Osäker på hur man använder vårat vax? Läs vårat inlägg om just det: ANVÄNDNINGSINSTRUKTIONER

Varför Molliént?

Molliénts remsfria vax: VAXPÄRLOR fungerar som så att det fäster sig på dina hårstrån istället för din hud, vilket tillåter en avlägsning av hårstråna utan skadad hud eller smärtsam upplevelse. Som tidigare nämnt så är huden känsligare än vanligt under graviditeten och just därför är det skonsamma vaxet, VAXPÄRLOR, det optimala alternativet för dig som är gravid.

 

Nästa gång du väljer att vaxa dig så bör du ha dessa punkter i åtanke, just för att det ska gå så bra som möjligt för dig.

Lycka till och grattis i förskott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *