FRÅGOR KRING VAXNING

Svar på frågor kring vaxning med vaxpärlor

Frågor & svar

Basics

Är erat vax verkligen smärtfritt?

Det enkla svaret: Det beror på.

Faktorer som din hårömhet, hudkänslighet och kroppsområdet som vaxas kommer avgöra om upplevelsen för dig kommer vara smärtsam eller inte. Vi marknadsför vårat vax som ett skonsamt vax och det står vi för!

Vårat vax kommer i främsta del fästa sig på dina hårstrån och inte på din hy, vilket gör upplevelsen mycket skonsam relativt till alternativet som finns på marknaden.

Hur länge räcker en påse?

Vill du vaxa ansiktet, armhålor eller könsområdet så rekommenderar vi att du väljer 100 g.

Vill du vaxa benen, armarna, ryggen eller bröstet rekommenderar vi att du väljer 300 g.

Som nybörjare går ofta en del vax spillo på grund av bl.a. felaktiga appliceringar. Därför rekommenderar vi att man som nybörjare kör med lite mer vax än rekommenderat ovanför om man har ett specifikt område i åtanke som man vill vaxa.

Vilka ingredienser innehåller era produkter?

Alla våra vaxpärlor innehåller samma huvudingredienser:

Kolofonim (rosin), Glyceryl-rosinat, Etylen / VA-sampolymer, Cera Alba (Bivax), Cl 77891, Glycerylhydrogenerat rosinat, Parafin, Methylenhydrerad rosinat, Hydrogenerad kokosnötolja, C30-alkylmodifierad polysiloxan, Cl 77163.

Kan man blanda olika dofter?

Ja, eftersom alla våra vaxpärlor innehåller samma huvudingredienser så går det att blanda precis som du vill!

Vår favoritblandning är av Lavendel och Honung.

Behöver jag vaxremsor?

Nej! Vårat vax är remsfritt, vilket innebär att det stelnar på din hud och att du tar tag i änden av vaxet för att avlägsna det utan någon remsa.

Vaxning

Vaxet delar på sig när jag försöker avlägsna det.

Du har med all förmodan applicerat ett alldeles för tunt lager. Försök applicera ett tjockare lager och framförallt med tjocka kanter så att hela vaxremsan kan gå av när du avlägsnar den.

Vaxet blir för hårt när det stelnar på huden.

Du har låtit vaxet stelna för länge! Avlägsna vaxet efter 20-40 sekunder, när det fortfarande är mjukt men inte längre klibbigt vid beröring.

Det blir massa småbitar kvar på huden efter vaxningen.

En kombination av att vaxet stelnat för länge och att du applicerat ett för tunt lager kommer nästan alltid resultera i vaxrester på huden. Försök följa de två ovanstående punkterna och kom ihåg att applicera extra tjocka kanter så kommer vaxbitarna så småningom vara ett minne blott.

För att ta bort eventuella vaxrester på huden så bör du för större vaxrester applicera ett nytt lager av vax ovanpå och sedan avlägsna. För mindre vaxrester så bör du använda Molliént Aftercare Wipes och massera försiktigt tills allt är borta.

Alla hårstrån går inte av.

Avlägsna alltid vaxremsan i motsatt riktning av hårväxten. Om håret växer åt olika håll så är det helt okej att applicera nya vaxlager på samma område och avlägsna dem åt olika riktningar.

Efterbehandling?

Använd alltid Molliént Aftercare Wipes som efterbehandling.

Den naturliga och helande druvkärnoljan som finns i våra Aftercare Wipes avlägsnar överskottsvax som kan finnas kvar på huden samtidigt som dess tunna egenskaper gör att kroppen kan absorbera oljan, dess näringsämnen och antioxidanter. Oljan låter din hud exponeras till syret i luften så att det kan återhämta sig medan E-vitamin i oljan arbetar för att skydda och hela din hud inifrån.

Vaxvärmare

Kan man återuppvärma vaxet som man använt på huden?

Ja, men det rekommenderar vi inte! God hygienen är bland de viktigaste faktorerna att tänka på när man vaxar sig för att undvika utslag på huden.