Varmvax eller kallvax?

Vi har diskuterat skillnaderna mellan mjukt vax och hårt vax, så här följande kommer vi att lyfta fram fördelar och nackdelar med varm och kall vax, det är vi alla nyfikna på.
Du undrar säkert vilken av dessa två typer av vax som fungerar bäst för dig och din hårborttagningsrutin. Vi har därför skrivit detta inlägg och förklarat skillnaden på varmt och kallt vax.

Varmt vax fördelar

 • Komfort
  Värmen gör så att det blir mer bekvämt och skönt vid vaxning, Värmen hjälper även håret att avlägsnas med mindre besvär.
 • Precision
  du kan själv enkelt bestämma storleken på området som du vill vaxa, forma vaxet efter vad som behöver vaxas. På så sätt används endast så mycket vax som behövs
 • Bekvämlighet
  En viktig faktor med varmvaxet är att det är hur enkelt som helst att använda när man kommit i gång med det. I stället för att åka till en salong i stan så kan du vaxa dig hemma, när det passar dig.


Varmt vax nackdelar

Övning ger färdighet, I början kan det ta lite tid att lära sig, men efter ett par gånger så kommer du tänka på varför du inte testade det tidigare och att vaxa dig hemma kommer kännas som det självklara valet.
Det kan ta några försök att bemästra vilken temperatur vaxet ska ha, efter några gånger har du hittat vad som passar dig bäst.

Kallt vax fördelar

 • Effektiv
  Kallvax har en väldigt stark fästningsförmåga
 • Snabb
  Det går snabbt att värma upp vaxet, vilket är bra om du har lite bråttom
 • Stora områden
  Perfekt när du vill vaxa stora områden som ben och armar.

Kallt vax nackdelar

 • Utslag
  Eftersom kallvax har starkare fästningsförmåga så är risken högre att man får utslag (röda prickar) på huden. Ju mer man använder vaxet, desto mer vänjer sig huden vid det och utslagen minskar.
 • Kladdigt
  Kallvax tenderar att lämna vaxrester på huden. Då behöver man använda en Efterbehandlingsolja för att ta bort detta.

Slutsatsen är att båda två är väldigt effektiva för att avlägsna oönskat hår. Du bör testa båda två för att se vilken som passar dig bäst.

 

En tanke om “Varmvax eller kallvax?

 1. Pingback: Vaxning – Spa, skönhet och frisör-salong

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *