VANLIGA FRÅGOR

Frågor & svar

Fraktinformation

Leveranstid

Leveranstiden är mellan 1-4 arbetsdagar.

Spåra paket

Så fort din order är färdigbehandlad hos oss så bör du få en länk där du kan spåra din försändelse. Om du av någon anledning inte skulle få det mailet så kan du maila oss och vi skickar ut en ny spårningslänk.

Betalningsinformation

Klarna

Via Klarna finns ett flertal betalningsmetoder som bl.a. fakturabetalning, direktbetalning, delbetalning m.m.

Molliént Box (Prenumeration)

Månadsvis via klarna

Returer

Ångrat köp

Vi erbjuder 30 dagars öppet köp. Det innebär att information om eventuellt ångrat köp måste ske skriftligen senast 30 dagar efter att du mottagit din försändelse.

När får jag returnera mina varor?

Om du ångrar köpet måste varan återlämnas oanvänd, i oskadat skick och med obruten förpackning/försegling/teknisk plombering.

Fria returer

Vi erbjuder fria returer för alla köp.

Notera att varan måste återlämnas i ett skick som följer våra villkor. (Läs ovanstående punkter.)

Hur går jag till väga?

Skicka ett e-post till vår kundtjänst på info@mollient.se och meddela oss om att du önskar ångra ditt köp. Vi kontaktar sedan dig med ytterligare information och instruktioner.

Frågor om vaxpärlor

Allmänna frågor

Är vaxpärlor verkligen smärtfritt?

Det beror på.

Faktorer som din hårömhet, hudkänslighet och kroppsområdet som vaxas kommer avgöra om upplevelsen för dig kommer vara smärtsam eller inte.

Vårt vax kommer i främsta del fästa sig på dina hårstrån och inte på din hud, vilket gör upplevelsen mycket skonsam relativt till alternativen som finns på marknaden.

En annan viktig faktor är att kroppen vänjer sig vid vaxning efter ett antal sessioner, vilket betyder att upplevelsen kan bli helt smärtfri även för den som är väldigt känslig.

Hur mycket räcker en påse till?

Vill du vaxa ansiktet, armhålor eller göra en brasiliansk vaxning så räcker 100-200 gram.

Vill du vaxa benen, armarna, ryggen eller bröstet så behövs det 300-900 gram.

Som nybörjare förbrukas det oftast mer vax och därför rekommenderar vi att man som nybörjare köper mer vax.

Kan man blanda olika dofter?

Ja, det går utmärkt att blanda dofter precis som man vill.

Behöver jag vaxremsor?

Nej! Vårt vax är remsfritt, vilket innebär att det stelnar på din hud och att du tar tag i änden av vaxet för att avlägsna det utan någon remsa.

Vaxning

Vaxet delar på sig när jag försöker avlägsna det.

Du har förmodligen applicerat ett alldeles för tunt lager. Försök applicera ett tjockare lager och framförallt med tjocka kanter så att hela vaxremsan kan gå av när du avlägsnar den.

Vaxet blir för hårt när det stelnar på huden.

Du har låtit vaxet stelna för länge! Avlägsna vaxet efter 20-40 sekunder, när det fortfarande är mjukt men inte längre klibbigt vid beröring.

Det blir massa småbitar kvar på huden efter vaxningen.

En kombination av att vaxet stelnat för länge och att du applicerat ett för tunt lager kommer nästan alltid resultera i vaxrester på huden. Försök följa de två ovanstående punkterna och kom ihåg att applicera extra tjocka kanter så kommer vaxbitarna så småningom vara ett minne blott.

För att ta bort eventuella vaxrester på huden så kan dy applicera ett nytt vaxlager ovanpå och sedan avlägsna. För mindre vaxrester så bör du använda Molliént Aftercare Wipes och massera försiktigt tills allt är borta.

Alla hårstrån går inte av.

Avlägsna alltid vaxremsan i motsatt riktning av hårväxten. Om håret växer åt olika håll så är det helt okej att applicera nya vaxlager på samma område och avlägsna dem åt olika riktningar.

Efterbehandling?

Vi rekommenderar att använda en tunn och helande olja som efterbehandling. En tunn olja låter huden exponeras till syret i luften så att det kan återhämta sig bättre.

Vår Perfect Finish olja fungerar utmärkt för detta syfte!

Vaxvärmare

Kan man återuppvärma vaxet som man använt på huden?

Ja, men det rekommenderar vi inte! God hygienen är bland de viktigaste faktorerna att tänka på när man vaxar sig för att undvika utslag på huden.

Har du fler frågor?