Rengör din vaxvärmare

Trots alla fördelar som finns med vaxpärlor så är vi väldigt medvetna om den röran som kan lämnas om man inte vet hur man ska göra för att hålla det så rent som möjligt. Vi har därför skrivit denna guide om hur du kan göra där hemma för att hålla din värmare så ren och ny som möjligt!

 

Det finns mycket som kan göras men det allra bästa tricket för att hålla det rent är givetvis att undvika röran från första början. Ha inte värmaren på för hög värme!  När vaxet är för varmt så blir det väldigt rinnigt och går inte hålla kvar på vaxpinnen. Vaxet ska i sin optimala temperatur gå att snurra runt i varv runt vaxpinnen utan att det ska rinna av och spilla. Den temperaturen ger även en bättre vaxning då applikationen blir tjockare och hudytan som vaxas större!

 

Rengör din värmare! Vill du använda din vaxvärmare för att smälta olika dofter eller bara helt enkelt fräscha upp den? Följ då denna guide för att rengöra din värmare på bästa sätt.

  1. Se till att det inte finns för mycket vax i värmaren som har stelnat. Om det gör det så är det bäst att använda det mesta innan du rengör värmaren.
  2. Sätt på värmaren så vaxet blir varmt och rinnigt.
  3. Stäng av värmaren och ta ut sladden ur vägguttag.
  4. Använd pappersdukar för att ta bort vaxet. Använd inte bomullstussar eftersom dessa kan brytas och fastna i vaxet. (Var försiktig så du inte bränner dig på värmaren!)
  5. Efter att du tagit bort så mycket som möjligt, använder du kokosolja eller annan mineralbaserad & doftfri olja för att ta bort det resterande. Gnugga ordentligt med en inoljad pappersduk eller handduk. (Oljan löser upp vaxet.)
  6. Använd en våtservett eller blöt handduk för att slutligen rengöra värmaren och avlägsna oljan.

 

Om du endast vill rengöra plasten på utsidan av värmaren så följer du steg 5 & 6 tills värmaren är ren som ny!

 

 

Rengör din vaxvärmare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *