Tips för vaxning hemma

Om du är en person som vaxar dig själv ofta så finns några rutiner som du borde innefatta i dina vanor. Följer du dessa råd så blir din hud mjuk och silkeslen efter vaxning men även fri från hår i upp till 6 veckor.

Exfoliera  

Det är viktigt att du tvättar och skrubbar dig innan vaxning för att ta bort smuts och döda hudceller. Vi rekommenderar att du även exfolierar ytan som du har vaxat på 2-6 dagar efter vaxning, huvudsaken är att du regelbundet håller området rent för att undvika döda hudceller. Genom att du tvättar ytan efter vaxning hjälper du håret växa ut igen fridfullt och du undviker även inåtväxta hårstrån.

Återfukta huden

Det är alltid viktigt att återfukta huden, speciellt de områden som du brukar vaxa. Återfukta huden för att få en starkare och lenare hud samtidigt som håren börjar växa.

Undvik för tajta kläder

Vi rekommenderar starkt att du undviker tajta kläder i minst en vecka efter vaxning. Det är för att när ditt hår försöker växa ut så är det bra att hålla ytan fri, så att håret kan växa fritt. Att ha någonting som stoppar håret från att växa kan göra att du lättare får inåtväxta hårstrån.

Raka inte mellan vaxningstillfällena

Det är förståeligt att ibland när ditt hår börjar växa och synas för mycket så vill du bara ta bort det så fort som möjligt. Du kan inte stoppa dig från att ta tag i rakhyveln och ta bort det oönskade håret. Vi rekommenderar dig att inte göra det då rakningen kan göra att hårsäckarna tjocknar, det kommer sluta med att håret blir tjockt och obekvämt.
Eftersom du har hållit din hud ren och len efter din vaxning så kommer dessa hårstrån som växt ut troligtvis inte att störa dig, därför är det bättre att låta de växa till rätt längd så att du kan vaxa dig ordentligt igen.

Ny hårborttagningsmetod

Om vaxning har blivit din nya hårborttagningsmetod så borde dessa råd ingå i dina rutiner.

Om du följer dessa råd så kommer du alltid att gå runt med en silkeslen och fräsch hud!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *