Vi tycker att hårdvax har mer fördelar än mjukt vax

Vi tycker att hårdvax har fler fördelar än vad mjukt vax har att erbjuda. Det hårda vaxets effektivitet är direkt relaterat till dess kvalitet. Molliénts vaxpärlor skapades för att tillfredsställa alla olika hud- och hårtyper.

 

1. Hårdvax fäster sig på håret och inte på huden

Till skillnad från varmt vax som behöver remsor för att fungera så är vårt hårdvax det enda som behövs för att göra din hud silkeslen. När vaxet har applicerats stelnar det och fäster sig på hårstråna, man kan säga att det blir till en flexibel ”remsa”. Vaxet fäster sig endast på dina hårstrån och inte på huden, detta medför en mer bekväm och effektiv vaxningsupplevelse.

 

2. Hårdvax gör mindre ont

Anledningen till att hårt vax är mindre smärtsamt, är för att vaxet fastnar på håret i stället för på huden. När du vaxar med hårdvax blir upplevelsen som sagt mindre smärtsam, du behöver inte tänka på rodnad, irriterad hud eller smärta.

 

3. Hårdvax förstör inte hårsäckarna

Både hårt vax och mjukt vax avlägsnar håret från roten. Det innebär att håret växer tillbaka efter en längre tid, till skillnad från exempelvis rakning. Men en fördel som hårt vax har är att man kan avlägsna hår från vilken riktning som helst. Mjukt vax har inte den förmågan eftersom man rycker vaxet i samma vinkel som håret växer. Om håret växer i olika riktningar kan hårt vax avlägsna håret utan att skada hårsäcken. På så sätt undviks inåtväxta hårstrån.

 

4. Hårdvax tar bort allt

Till sist, hårdvax kan användas på samma ställe flera gånger under samma vaxnings tillfälle. Med varmvax om några hårstrån missas så måste de tas bort med en pincett för att slutföra processen. När du vaxar dig med hårdvax och det är några hårstrån kvar, dra enkelt på ett nytt tunt lager vax på området och dra av. Minimal smärta och inget plockande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *