Vaxa ögonbryn

Så du vill vaxa dina ögonbryn?

När det gäller att sköta om sina ögonbryn så finns det många möjligheter. De vanligaste metoderna är trådning, noppning och vaxning. Vaxning är utan tvekan det bästa alternativet om du vill spara tid och undvika smärta. Vi har tagit fram en enkel sju-stegsprocess som du kan följa nästa gång du vill vaxa och forma dina ögonbryn!

Steg 1

Kontrollera längden på dina hårstrån. Vi rekommenderar att det bör vara ungefär 2-5 mm långt för bäst effekt. Om de är för korta kan du vänta några dagar tills det växer ut. Om du har långa hårstrån kan du trimma dem med en ansiktssax så att det enkelt kan avlägsnas.

Steg 2

Vi börjar med att ta fram de korrekta verktygen. Med rätt verktyg förenklar och effektiviserar du hela processen. Pärlvax är det ultimata vaxet för ögonbrynen med tanke på hur flexibelt det är och hur enkelt det är att jobba med. Vårt Molliént Vax Kit med 100 g vax är skapat just för vaxning av områden som ögonbrynen. I kitet finner du alla tillbehör som du behöver för att vaxa dina ögonbryn som ett proffs. Häll dina vaxpärlor i din vaxvärmare och sätt igång. Läs våra användningsinstruktioner för mer information kring smältningsprocessen.

Steg 3

Nu är det dags för dig att bestämma dig vilken ögonbrynsform du vill ha. Du kan använda en penna för att fylla i en kontur runt ögonbrynen precis så som du vill ha dem. Detta gör så att du enkelt kan följa linjen när du applicerar vaxet och avlägsnar rätt hårstrån.

Testa alltid vaxtemperaturen på din handled innan du applicerar det på ansiktet och var extremt försiktig med att inte låta vaxet droppa in i ögat!

Steg 4

Kontrollera att dina ögonbryn är förberedda och att vaxet har rätt temperatur. Det ska vara varmt men inte brännande. När vaxet har fått en jämn konsistens, lik riktigt tjock honung så är det redo. Läs våra användningsinstruktioner för mer information om hur du finner den optimala konsistensen.

Steg 5

Nu är det dags för vaxning! Applicera vaxet jämnt mot hårväxtens riktning med hjälp av en vaxpinne. Vänta ca 20-40 sekunder och avlägsna den stelnade vaxremsan mot hårväxtens riktning. Repetera tills du är färdig. Läs våra användningsinstruktioner för mer information kring vaxningsprocessen.

Steg 6

Använd en pincett för att finjustera formen och ta bort hårstrån som vaxet kan ha missat.

Steg 7

När du är nöjd med formen på dina ögonbrynen så kan du nu ta bort eventuella vaxrester och lugna huden genom att applicera Molliént Steg 3 Olja på det behandlade området.

 

Vi hoppas du är nöjd med dina ögonbryn! Tveka inte på att lämna en kommentar i kommentarsfältet om du har några frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *